404 – Az oldal nem található 

 

Láthatatlan, ugyanis nem létezik. Érezhetjük persze tökéletesnek az otthonunkat, de csak egy meghatározott, rövid ideig, és az is lehet, hogy csak nekünk tökéletes. Nem akarok illúzióromboló lenni, de tudnod kell, hogy ahogyan az életed változik, úgy fog változni az otthonod is.

Mindig adódnak újabb és újabb élethelyzetek, mindig érnek majd bennünket újabb behatások, mindig fog történni valami, ami miatt változtatni akarunk, vagy változtatnunk kell az otthonunkon. És itt nem csak a dizájnra gondolok.

Étkező és nappali egyben modern

 

Milyen változások miatt lehet szükséges újratervezni egy otthont?

 

A fentiekből kiindulva rengeteg olyan szituáció képzelhető el, amely miatt meg kell nyomnunk a Restart gombot. Ilyen az,

 

  • ha gyermekünk születik,
  • ha idősebb szerettünket magunkhoz vesszük, de az is,
  • ha „csak” egy új háztartási gépet vásárolunk vagy
  • nincs több hely az újabb és újabb könyveinknek a könyvespolcon.

 

Az is elképzelhető, hogy új szomszédaink lesznek, ezért akár nagyobb változásokat (pl. plusz hangszigetelés) is eszközölnünk kell, vagy szeretnénk háziállatokat, így nekik is helyet szeretnénk biztosítani.

Ezért írtam, hogy a tökéletes otthon mindig relatív kijelentésnek minősül, és mint ilyen, folyamatosan máshogy is néz ki.Az a rengeteg új szituáció viszont, amelynek csak egy apró szegletét soroltam fel, mindig megmutatja az aktuális otthonod hiányosságait, ahogyan azt is, hogy meddig tart az a bizonyos takaró.

 

 

Hogyan tervezzük meg előre az otthonunkat?

 

Gondolhatod, hogy lakberendezőként egy új otthont ilyen szempontok szerint megtervezni nem egyszerű feladat, laikusok esetében pedig egyszerűen lehetetlennek is tartom. Ahhoz ugyanis, hogy az otthonunkat minden változásra felkészítsük, a lehető legtöbb opciót, későbbi új élethelyzeteket, várható eseményeket is szem előtt kell tartani.

Én minden nyitott lehetőséget” igyekszek betervezni a projektjeimbe, hogy a tökéletes otthon állapota mégiscsak hosszú távon fenntartható legyen.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy váratlan fordulat miatt semmin sem kell majd változtatnod, de arra törekszem, hogy a lehető legminimálisabbra tervezzem ezeket a „majd valamikor” szükséges módosításokat.

 

olvasósarok fotellel állólámpával színes tapétával

Mire számíts, ha velem terveztetsz?

 

Ezért is kérdezem ki nagyon alaposan az ügyfeleimet a későbbi terveikről, akár arról is, hogy ha a kamasz gyermekük kirepül a családi fészekből, mire szeretnék majd használni a szobáját.

Ha például varrószobát szeretnének belőle, előre érdemes megfelelő számú elektromos kiállásról is gondoskodnom. Ha viszont a leendő unokáknak szeretnék majd gyerekszobának berendezni, akár minden maradhat is a régiben.

Ugyanez a helyzet a beépíthető tetőterekkel, de akár a kerttel is, ahol elképzelhető, hogy a tulajdonosok szeretnének majd kinti konyhát, közösségi teret vagy akár egy különleges gazebot.

Belátható, hogy aki először tervezi az otthonát, nem tudhatja pontosan, mi mindenre is kell előre gondolnia. Sokaknak eszükbe sem jut, hogy esetleg majd falakat is mozdítani kellhet egy-egy változás miatt. Nem beszélve arról a hatalmas ötlettárról, amellyel a szakértő lakberendezők a meglévő tapasztalataik miatt bírnak, és amely miatt bármikor könnyen átalakíthatóvá tehetik az otthonodat.

Ezért is tartom a lehető legjobb befektetésnek egy lakberendező felkérését az otthonteremtéshez, mert a kezei alatt az életterünk valóban a mi igényeinkhez fog idomulni. Nemcsak most, hanem 10 vagy akár 20 év múlva is.

Ha neked is segítségre van szükséged az otthonod kialakításakor, keress meg,  örömmel segítek!

Megköszönöm, hogy cikkemet ajánlod másoknak is. Kövess a Facebookon és az Instagram-felületemen is, ahol számos lakberendezési, térszervezési érdekességet osztok meg a követőimmel.