Születésedkor rögtön kapsz egy stigmát, a horoszkópot, ami alapján sokan beskatulyáznak, szinte előre ismernek. Felnőtt korodra a bőr, szem és hajszíned alapján tartozol valahova az évszakelmélet alapján, így tudhatod, hogy bizonyos színektől sokkal öregebbnek tűnsz, bizonyos színektől pedig csak úgy ragyogsz.

 

 

Ezek ellen nem lehet semmit tenni, ezek adottságok. Nem tudod megváltoztatni a születési napod és még a szoláriummal sem változtathatod meg a bőrtónusod.

 

Szabad a választás

Vannak azonban olyan dolgok, melyben szabad a választásod, amiben teljesen szabad lehetsz, szabad kezet kapsz, te döntesz. Ilyen például a zenei ízlésed az öltözködésed és ilyen az otthonod is.

 

Szabad választás

 

Ezekben kiélheted magad, bármit kipróbálhatsz, lehetsz színes egyéniség, vagy monokróm párti, a minták éllovasa, vagy az egyszerűség híve, az áriák szerelmese, vagy a techno imádója. Választhatsz extra dolgokat, bevállalhatsz bármit, amit szeretnél. Csak rajtad áll.

 

A változás állandó

 

Azonban a zenei ízlésed és öltözködésed változásait nagyon egyszerűen le tudod követni. Pikk-pakk letöltesz egy másik számot vagy átkapcsolsz a rádión egy másik adóra. Ha nagyon akarod néhány ezer forintból teljesen új szettet tudsz venni, hogy az új ízlésednek, hangulatodnak, vagy akár a divatnak megfelelően tudj öltözködni.

Az otthonod azonban más tészta.

Nem tudod a berendezését naponta cserélni, sem a stílusát, hangulatát sűrűn megváltoztatni. Ezért fontos, hogy olyat válassz, ami megállja a helyét hosszú időn keresztül és nem unod meg néhány hónap múlva.

Sokan hajlamosak pont olyan csempét választani, mint a szomszédé, vagy azt, amit az üzletben legkeresettebnek mondanak, mert épp azzal burkoltak fel egy falat és ettől „kapós lett”. Egy-egy akciós tapéta is tereli a vásárlókat. Így azonban ’tucat’ otthonok születnek.

 

Számomra egy otthon megtervezése ennél sokkal több.

 

Színtervezés hangulattervezés

 

Lakberendezőként és magasépítő technikusként egy otthon tervezésekor pontosan tisztában vagyok a benne rejlő lehetőségekkel, a megvalósíthatósággal, ismerem az anyagokat, új technológiákat, színeket, beszerzési helyeket. Sokszor feszegetem a határokat, javaslok olyan dolgokat, ami meghökkentő, nem szokványos.

Mindezt azért, hogy kihozzam a megbízóimból az enteriőr személyiségüket, mely minden esetben egyedi. Szinte soha nem vegytiszta, hanem valami keverék, melyet ő maga nem (feltétlen) tud felszínre hívni.

Itt nem arról van szó, hogy a saját ízlésem erőszakolom másra, a cél a saját enteriőr személyiségének megismerése, mely által az otthona nem ’tucat’ lesz, hanem teljes mértékben rászabott, egyedi otthon.

Sőt, akár az öltözködésben tiltólistás szín(eke)t is lehet használni! 😊

 

Ha tisztában vagy enteriőr személyiségeddel magabiztosabb leszel minták és színek kiválasztásakor, nyugodtan be mersz bevállalni egy hivalkodóbb tapétát is.

 

 

Ismered a saját enteriőr személyiséged?

Hozzuk felszínre együtt!