FRISSÍTVE: 2021.04.15.

Születésedkor rögtön kapsz egy stigmát, a horoszkópot, amely alapján sokan beskatulyáznak téged, sőt talán te is magadat. De tartozhatsz más jellegű skatulyába is a bőr-, szem- és hajszíned alapján az évszakelméletnek megfelelően. Tudod, amelynek a segítségével megtudhatod, hogy mely színek állnak neked jól, mely színektől tűnsz viszont öregebbnek. A születési dátumunk és a bőrünk színtónusa azonban olyan alapadottságok, amelyeket nem tudunk megváltoztatni, még szoláriummal sem.

 

 

 

Enteriőr a személyiségben

Vannak azonban olyan dolgok, amelyekben szabad a választásod, teljesen szabad kezet kapsz. Ilyen például

 • a zenei ízlésed,
 • az öltözködésed és ilyen
 • az otthonod is.

 

Szabad választás

 

Ezeken a területeken kiélheted magad, bármit kipróbálhatsz:

 • lehetsz színes egyéniség vagy monokrómpárti,
 • a minták éllovasa vagy az egyszerűség híve,
 • az áriák szerelmese vagy a techno imádója.

Választhatsz extra dolgokat, és bevállalhatsz bármit, amit csak szeretnél. Minden rajtad és az önfelvállalásodon múlik.

 

Enteriőr az otthonodban

 

A zenei ízlésed és öltözködésed változásait nagyon egyszerűen le tudod követni. Pikk-pakk letöltesz egy másik számot vagy átkapcsolsz a rádión egy másik adóra. Ha nagyon akarod, néhány ezer forintból teljesen új szettet tudsz vásárolni, hogy az új ízlésednek, hangulatodnak, vagy akár a divatnak megfelelően tudj öltözködni. Az otthonod azonban más tészta.

Egy otthon berendezését nem cserélhetjük le naponta, ahogyan a stílusát, hangulatát sem tudjuk állandóan változtatgatni. Ez nemcsak a pénztárcánknak ártana, de az idegeinknek is, nem beszélve a befektetett időről.  Ezért is fontos annyira, hogy olyan otthont válassz magadnak, amely időtálló és nem unod meg néhány hónap alatt.

Ne ess péládul abba a hibába, hogy olyan csempét választasz, mint a szomszédé, vagy olyat, amelyet a legkeresettebbként reklámoznak. Attól, hogy mások épp hullámos burkolatot vittek fel a fürdőbe, vagy hogy a kockás a menő, esetleg hogy a lila virágos tapéta akciós, nem segítesz magadon. Így csak egy újabb tucatotthon születésében veszel részt.

Egy otthon megtervezése ennél sokkal több, sokkal intimebb feladat.

 

Színtervezés hangulattervezés

Otthontervezés a te enteriőr személyiségednek megfelelően

Lakberendezőként és magasépítő technikusként egy otthon tervezésekor pontosan tisztában vagyok

 • a benne rejlő lehetőségekkel,
 • a megvalósíthatósággal;
 • ismerem az anyagokat,
 • új technológiákat,
 • színeket,
 • beszerzési helyeket.

Sokszor feszegetem a határokat és javaslok olyan dolgokat, amelyek meghökkentők, nem szokványosak. Teszem mindezt azért, hogy kihozzam a megbízóimból az enteriőr személyiségüket, amely minden esetben egyedi: szinte soha nem „vegytiszta”, hanem valaminek a keveréke, amelyet a megrendelő egyedül nem (feltétlenül) tud felszínre hívni.

Nem arról van szó, hogy a saját ízlésem erőszakolom másra, hanem célom az ügyfeleim valódi enteriőr személyiségének megismerése. Így lehet az otthonuk teljes mértékben rájuk szabott és egyedi, nem beszélve arról, hogy az otthonunkban bátran használhatunk olyan színeket is, amelyek tiltólistásak az öltözködésünkben.

Ha tisztában vagy az enteriőr személyiségeddel, magabiztosabb leszel a minták és színek kiválasztásakor, és nyugodtan be mersz majd bevállalni akár egy hivalkodóbb tapétát is.

Te vajon ismered magad? Ismered a saját enteriőr személyiségedet? Ha nem, keress meg az elérhetőségeim egyikén, hogy felszínre hozzuk azt, valamint kövess a Facebook- és az Instagram-oldalaimon is további tippekért, ötletekért.