Korábban már bemutattam a 4 egyforma adottságú szobák közül a lányszoba átalakulását, most az ikerpár fiúk közül a „komolyabbik” szobája jön. Ez szomszédos a lányszobával és teljesen szimmetrikus arra, tehát az ablak a másik oldalon van, minden másban teljesen azonos. Ennek a két szobának cseréltük meg a belső ajtóit, ahogy a lányszobánál leírtam. Itt sem nyúltunk a padlóburkolathoz és az ablakhoz sem.

A cél egy kényelmes szoba megalkotása volt, mely alkalmas egyedül, vagy többed magával Playstation játékok játszására, helyet ad a gyűjteményének, valamint bőven ad tárolóhelyet a néhány évvel későbbi érettségihez szükséges tankönyvek tárolásához is. Bizony, nagyon komoly, tudatos gyermekről van szó!

Egy szobában nemcsak a tankönyvek tárolásáról kell gondoskodni, így terveztem egy NAGY dobogót, mely az alsó fiókok révén elnyel rengeteg mindent. Egyelőre a korábbi, 90 cm széles matrac lett visszarakva, de később egy 120 cm széles matracra cserélhető. A dobogó aljába beépített világítást tettünk, így szuper hangulatvilágítást ad.

Úgy terveztem, hogy a PS játékkonzollal az asztalnál ülve, az ágyban fekve, vagy akár testvérekkel/haverokkal a dobogón ülve is lehessen játszani. A monitor így egy kihúzható/forgatható/dönthető konzolra került fel. Ilyenkor jól jön, hogy a férjem által tudom mivel jár egy ilyen játék! 🙂

Nagyon pontos tervezést igényel, hogy minden a helyére kerüljön. A Playstation konzol úgy van összekötve a monitorral, hogy nem lógnak a kábelek, hanem minden a falban fut. A bútor beépítésekor öröm látni, hogy mindenki a tervek szerint végezte a munkát, így a dugaljak és kiállások tökéletes helyen vannak.

 

A szoba birtokosa egy végletekig letisztult, sallangmentes szobát szeretett volna. A játékkonzollal összeköttetésben lévő monitort egy sötétszürkére festett sávban helyeztük el, melyre egy absztrakt festményt javasoltam társként. A Pinterest-en végül egy színben passzoló, ám arányaiban nem alkalmas kép tetszett meg a fiúnak, így egyedileg készíttettük el a képet, hogy megfelelő arányú legyen. (Nagyítsd ki a képet, hogy lásd az eredetit teljes valójában.)

 

Az Apuka gyűjtőszenvedélye ráragadt a fiára is, így a szobában kiemelt helyet kellett találni az utazások és vásárok során összegyűjtött késeknek, kardoknak és tőröknek. Az ágy fölötti részen egy megvilágított polcon kaptak helyet, mely egyúttal a szoba hangulatvilágítását is adja a dobogó világításával összhangban.

 

Tarts velem és mutatom a többi szobát is! Ha kedveled Facebook oldalam, elsőként értesülsz új blog bejegyzéseimről (ne feledd a „Követed” menüben beállítani „Megjelenítés elsőként” opciót).

Lakberendezés: KLON Design – Klucsik-Lengyel Orsolya Noémi
Fotó: Eczeti György
Bútor: MZ Bútor
Függönyözés: Függönymester
Villanyszerelés: Gróf Zoltán
Egyedi falikép: Mursitsné Klucsik Zsuzsa