Látványtervek egy lakóparki lakáshoz

Sok év generálkivitelezésben töltött év után, melyben több lakópark építés is volt, elmondhatom, hogy ritka az, amikor a beruházó fontosnak tartja a lakások alaprajzát. Az meg végképp ritka, amikor az építész tervezőn kívül az alaprajz optimalizálása érdekében felkér egy lakberendezőt, hogy ezt megtegye.

Nos, immár elmondhatom, hogy ismerek egy ilyen beruházót. Olyat, aki igazán szívén viseli mindegyik „lakása” sorsát. Mert azt gondolja, hogy nemcsak a kivitelezés minősége befolyásolja vásárlói megelégedését, hanem a megvásárlásra kínált lakások alaprajza is,. A legelső közös munkánk a „legproblémásabb” lakások térszervezése volt, mellyel optimalizáltam az alaprajzokat, kiiktattam a felesleges tereket, a zónákat pedig elhatároltam egymástól.

(A térszervezés a legfontosabb teendő egy otthon esetében. Ilyenkor még szó sincs stílusról, designról, kifejezetten a használhatóságot szem előtt tartva kell átnézni az alaprajzot, mint egy rendszert, ahogy a blog sorozatomban is leírtam. Több infót ide kattintva találsz.)

A térszervezésen túl pedig egy szinteltolásos, galériás lakás látványterveinek elkészítésére is felkért.

 

A lakás egy belső közlekedőről nyílik, a belső kerttel közvetlen kapcsolatban van, a nappali pedig utcafronti. A belépő szinten van az előtér, vendég wc + háztartási helyiség, konyha + étkező, valamint a „szülői lakosztály” zuhanyzóval, mosdóval és gardróbbal. A nappali rész 70 cm-el magasabban van és az adottságai révén hatalmas térélményt ad, ugyanis a galéria szint csak a belépő tér fölött van, tehát a nappaliban közel 5 méter a belmagasság. A lakópark fűtését geotermikus hőszivattyú biztosítja, a lakásokban pedig padló és mennyezet hűtés/fűtés lesz, így a nagy belmagasság nem jelent gondot ilyen téren. A szinteltolás velejárója a lépcső, mely legtöbbször csak közlekedő mennyiséget növeli (erről itt írtam), de a nappali terébe való bekapcsolás miatt itt akár plusz ülőhelyként is szolgálhat, így új funkcióval ruháztam fel. A galériaszinten található a két gyerekszoba és egy fürdő, mely egy önálló intim zónát alkot

Nagyon izgalmas volt tervezni ezt a lakást, mivel legtöbbször konkrét igényeket kell figyelembe vennem, meglévő bútorokkal kell kalkulálnom, költségvetéshez kell igazítani. Itt azonban csak a családmodell volt meghatározva (szülők + 2 gyerek), illetve néhány inspirációs kép a pinterestről. A képek alapján kiderült, hogy a végeredményben sok szürkének kell lennie egy kis mályvával és csillogással megfűszerezve. 

 Bízom benne, hogy hamarosan gazdára talál ez a lakás!

Új lakást veszel, de nem tudod hogyan rendezd be? Úgy érzed nem egészen tökéletes az alaprajza és változtatnál rajta?  

Keress meg és segítek!