A négy szobából már kettőt bemutattam (a lányszoba átalakulását itt, a dobogós szoba átalakulását pedig itt nézhetitek meg) most a másik iker fiú szobája következik. Ennek az alaprajza teljesen azonos a lányszobával, itt is változatlan maradt az ablak és a padlóburkolat.

A cél egy sok növénnyel berendezett szoba kialakítása volt, mely kellőképp laza, így az érzelemvezérelt tini akár a napi hangulatát is ki tudja írni magából és ahol helyet tud kapni a folyamatosan változó itt-ott megszerzett tárgy is. Ugyanis ennél a gyermeknél nem ritka, hogy hazaállít egy leselejtezett tűzoltó tömlővel, vagy épp már nem használt patikai üvegekből visz haza 20-30 darabot, itt kérem bármi előfordulhat!
A szerzemények váltakozó kiállításához sok nyitott polcot terveztem, mely izgalmas képet mutat a beépített bútoron. A lazaságot a választott bőr hurok fogantyú is erősíti, ugyanakkor nem uralkodik a bútoron. (Korábban írtam már a fogantyúk jelentőségéről, itt elolvashatjátok!)

A sok növényt úgy gondoltam 3 féle módon is “behozom”. Padlón, mennyezeten és falon is. Mivel tetőtéri szobáról van szó és “kutyaház” típusú ablakról, ha azt szeretnénk, hogy a növények jól érezzék magukat, akkor az ablak közelében kell elhelyezni őket. Viszont van még olyan berendezés amit szintén ott kell elhelyezni (íróasztal), így a növények száma korlátozott a padlón/asztalon, tehát felfelé kell “terjeszkedni”. Üveg gömböket terveztem a mennyezetre, a falra pedig dzsungel mintájú tapétából készítettem képeket.

Bárki készíthet magának tapéta képet, akár maradék tapétából is. Legegyszerűbb ha beszerzel egy feszített festővásznat (a tapéta méreteit figyelembe véve) és arra csak rá kell tűzni tűzőgéppel a tapétát úgy, hogy szépen kifeszüljön.

A folyamatosan változó igényekhez jól igazodik a személyre szabható fali fogas, a kis pöckök áthelyezhetők rajta. Eredetileg vízszintesen lehet feltenni, de egy jó asztalos bármire képes.
A meglévő izgalmas tárgyakat jól kiegészítik az újak és persze a növények.

Még hátra van egy szoba! Kedveld Facebook oldalam, és elsőként kapod az értesítést új blog bejegyzésemről (ne feledd a “Követed” menüben beállítani “Megjelenítés elsőként” opciót).

Lakberendezés: KLON Design – Klucsik-Lengyel Orsolya Noémi
Fotó: Eczeti György
Bútor: MZ Bútor
Függönyözés: Függönymester
Villanyszerelés: Gróf Zoltán