A négy szobából már hármat bemutattam (a lányszoba átalakulását itt, a dobogós szoba átalakulását itt, a növényekkel teli szobáét pedig itt nézhetitek meg) most az utolsó, a legnagyobb fiú szobája következik. Ennek az alapterülete teljesen azonos a többivel, de alaprajza kis mértékben eltér tőlük, mert itt a ház adottságai miatt az ajtót nem középen, hanem egy csapott oldalfalon helyezték el.

Ahogyan a többi testvére, így ennek a szobának birtokosa is a “világos szoba” címszót tűzte a zászlójára, így a fehér szín nagyon karakteresen jelenik meg. A férfias jelleget a kontrasztos színek alkalmazásával értem el.

A korából adódóan egy dupla ágy tudja őt kiszolgálni a kirepülésig, így a 140 cm széles ágyat a szoba kevésbé jól kihasználható területére helyeztem el. A fejvégét egy 3D hatású tapéta adja, mely tértágító hatású.

Tipp: 3D hatású tapéták esetén fontos, hogy a minta előre ugrik, vagy mélységet ad inkább. Ha térnövelő hatást szeretnénk elérni, akkor az előreugró mintákat kerüljük!

Az íróasztalt mindig érdemes fény közelében elhelyezni, lehetőség szerint a jobb és balkezességet figyelembe véve. Az ablakon kitekintve kedvezően hat a tanulásra a nagy térélmény, ami az érettségiző kamasz esetén különösen jó.

Tipp: az íróasztal elhelyezésekor vegyük figyelembe a jobb és balkezességet. Úgy helyezzük el az asztalt, hogy írás közben ne gátolja a fényt az író kéz.

Jelentős változáson esett át ez a szoba is. Szeretnél bepillantani a többi munkámba? Facebook oldalam kedvelőjeként elsőként értesülsz új blog bejegyzéseimről és napi posztjaimról!

Lakberendezés: KLON Design – Klucsik-Lengyel Orsolya Noémi
Fotó: Eczeti György
Bútor: MZ Bútor
Függönyözés: Függönymester
Villanyszerelés: Gróf Zoltán